2926 3064 - Fredericia eva@evagraf.dk

En freelance grafiker der blogger… ?!? ahh hvaf’ for en graf skulle lige gøre det og hvad skulle det handle om?
Det var min tanke da jeg blev spurgt om jeg ikke kunne starte med at skrive lidt ned hvad jeg lavede, inspirere andre, give tips og tricks. Så det er nok lige netop en graf som mig – evagraf der skal blogge om livet som freelance grafiker.

Men hvorfor er jeg freelancer og  ikke “bare” fastansat

  • Fordi jeg føler jeg kan noget helt unikt, jeg er god til det jeg laver og kan dermed tilføje noget rigtig spændende til flere virksomheder.
  • Jeg vil gerne have mange forskelligartede opgaver indenfor branchen.
  • Det er meget lærerigt, spændende og inspirationsfyldt.
  • Så er der friheden i at jeg selv bestemmer og kan vælge opgaver til og fra.
  • Det giver mig en arbejdsglæde og så kan jeg se trenden i fremtidens arbejdsmarked…

Det var sådan en hurtig opremsning af hvorfor jeg gør det rent fagligt. Men en anden vigtig grund er da også mig som mor til 3 dejlige børn. De får en fantastisk glad mor, en mor der har tid til at komme med til tandlæge, en mor der gider lege og generelt har vi bare fået mere ro og glæde ind i vores hverdag.

Og så må det bære eller briste…
Ja hvis du er nysgerrig, vil prøve m.m. kan jeg kun anbefale dig at gøre det helt og ikke halvt. Det har nærmest modsat effekt at prøve noget uden at give sig helt hen og ikke give slip på det gamle…

Jeg gjorde det halvt i en lang periode, og måtte sige nej til en del freelance jobs fordi jeg jo havde et fuldtidsjob, samt familien – så der var ikke energi til mere, hvor gerne jeg end ville. Så jeg fik kun snuset til små grafiske freelance opgaver i ny og næh og det var faktisk bare lidt som at tisse i bukserne.

Jeg var så glad den dag jeg tog mig sammen til at sige min fuldtidsstilling op og give mig selv den gave af en stilling jeg elsker. Det var ikke nemt, fordi jeg havde de bedste kollegaer, et godt arbejde og gode kunder. Men som et gammelt citat så fint siger skal man ikke græde over at det er forbi, men glæde sig over at det skete og var en del af ens liv.

Det var hermed lige den første intro til bloggen – der kommer mere løbende som jeg inspireres til.